dilluns, 6 de juliol del 2009

3a fase: planificar


Després del descans dominical, aquest matí hem reprès les sessions del capítol. A l'espera que el nou General pugui fer propostes per formar el seu Consell, els Assistents Generals, hem deixat en suspens la 2ª fase d'eleccions i hem iniciat la 3ª i darrera, de planificació.

En un primer moment, hem fet un treball en comissions de taula. Com us vaig dir anteriorment, i heu pogut veure en les fotos de la sala del plenari, estem disposats en 9 taules rodones. Avui hem fet una primera dinàmica aprofitant aquesta disposició, responent a unes preguntes sobre les expectatives que tenim respecte a la Congregació General.

Aquest treball, i la posada en comú, ens ha ocupat tot el matí.

A la tarda, hem començat el treball amb les anomenades "Conclusions propositives precapitulars" (CCP). Aquest nom tan complicat respon a 12 documents que ja coneixíem abans d'arribar al capítol i que tracta cada un d'ells d'un tema. Els 7 primers són al voltant d'un mateix tema, del "ministeri", és a dir de la "missió" de l'Escola Pia.

La manera de treballar aquests documents és la següent: en un primer moment, una persona ens fa una breu presentació del document, després en la mateixa dinàmica de les taules, en fem una primera valoració, seguit d'una posada en comú i un torn d'intervencions lliures. Així farem amb cada un dels documents, i en un segon moment, dividits en 7 comissions, cada una estudiarà més profondament cada document

Com el seu nom indica, són documents que fan propostes de futur. Avui hem treballat el primer que porta com títol "La qualitat en la pràctica del nostre ministeri" que intenta definir quina és la identitat de la missió de l'Escola Pia. I hem encetat el segon "Perfil de l'escola escolàpia".

Demà podria ser que es fessin les eleccions dels quatre Assistents Generals.

Com a anècdotes del dia, la calor ha disminuït i a l'acabar el sopar ha començat una forta pluja que encara dura. Això no m'ha impedit, al migdia de refrescar-me a la piscina.

Fins demà