dilluns, 20 de juliol del 2009

Línies Generals d'Acció


Després de la festa del diumenge, hem continuat el treball amb les Línies Generals d'Acció. Hem continuat el treball de les comissions per tal de poder escollir i presentar 3 línies. A mig matí, hem fet la posada en comú i a primera hora de la tarda, els secretaris dels grups s'han reunit per tal de veure si es podien agrupar d'alguna manera les 21 línies presentades pels diferents grups. Efectivament, moltes es repetien, així que a la tarda ens han presentat el resultat, que ha consistit a fer 6 LGA. Ens les han anat llegint una per una, i després s'obria un debat obert. Ho hem pogut fer amb 5 de les 6, i ens queda la darrera per demà. Demà miraré de dir-vos els títols d'aquestes LGA que són les que han d'ajudar a la nova Congregació General i en general a tot l'Orde a orientar els sis anys que vénen.

Ahir un bon grup vam anar a Saragossa, on vam fer una visita de la Seu, la part antiga de la ciutat per acabar al Pilar (com no). Després vam fer un dinar de germanor amb alguns dels escolapis que viuen a Saragossa al col.legi de Cristo Rey, a les afores de la ciutat. I a la tarda, tornada cap a casa.

Avui la litúrgia estava encomanada a Amèrica. La missa del matí la presidia l'escolapi de Catalunya, però que és a Cuba, Eduard Pini. Com a anècdota que ha fet riure una mica, al final ha dit, endut pel costum, "Hermanas y hermanos, podéis ir en paz". Tenint en compte que tots els assistents, el 100% eren homes, ha hagut un esclat de riure.

Us vaig parlar fa uns dies de la mort del P. Augusto Subías, que havia vingut uns dies abans a passar el dia amb nosaltres, ja que havia passat 30 anys a Peralta, amb una gran dedicació al Santuari de Sant Josep de Calassanç. Doncs bé, feia un parell d'anys havia expressat el seu desig de ser incinerat i que les cendres es deixessin al santuari. Avui les han portat, i a la pregària del vespre, hem fet una dedicació especial a ell, amb les cendres presidint la cerimònia.

En una de les fotos podeu veure els capitulars de la província de Catalunya, en sentit estricte, sense els de les dues viceprovíncies. D'esquerre a dreta, Jaume Pallarolas, Josep Maria Balcells, Francesc Gutiérrez, Eduard Pini i jo mateix.

Això és tot, en aquesta recta final del 46è Capítol General de l'Escola Pia.