dissabte, 18 de juliol del 2009

Anar-hi anant

Avui, com cada dissabte... no semblava que fos dissabte. Hem treballat al mateix ritme dels altres dies. Sort del diumenge!

Al matí, després de llegir les actes, com cada matí, pel secretari, Ricard Querol, hem tractat el tercer tema de "debat obert" proposat que era sobre el treball en xarxa i les seves possibilitats a l'Escola Pia.
Seguidament, hem discutit sobre el tractament que s'havia de donar als documents que hem anat aprovant aquests dies. Normalment hi ha dos tractaments: el de "declaració" i el de "decret". Són termes que estan explicats a les Regles de l'Escola Pia, però es pot dir que el decret és més normatiu i la declaració més exhortatiu o explicatiu. Després de parlar-ne en grups de taula i de fer un petit debat, s'ha passat a votar-ho, i el resultat, per a tots els documents ha estat de que siguin tractats com a declaracions.

Després d'això, hem començat la darrera part d'aquesta tercera fase de planificació. Amb tot el que hem anat treballant aquests dies hem d'intentar redactar unes "Línies Generals d'Acció" (LGA) per als sis anys propers.

En primer lloc, hem tingut un temps de treball personal perquè cadascú intentés seleccionar 3 LGA, i després hem anat a treballar en comissions, per entre tots seleccionar-ne tres. En la meva comissió hem aconseguit fer la selecció de les tres, i ara, el dilluns al matí, caldrà que les elaborem una mica més.

Com veieu, a poc a poc anem avançant, però portem un bon ritme de treball respecte al calendari previst.
Avui volia aprofitar per parlar-vos de la casa on estic allotjat. Es tracta de l'antic galliner que hi havia a l'Escola Pia de Peralta. Era un gran edifici de dos pisos. Fa un temps l'han anat transformant. A la planta baixa hi ha una sala amb un bar, un gran menjador i una cuina també força gran. I al pis de dalt, habitacions de dos o tres llits, una sala d'estar i una petita aula.

El nom de l'edifici és "Eutopia", que traduït del grec vol dir "Bon lloc". Fa un parell d'anys que s'ha iniciat una Escola de Formació en Hoteleria amb el nom "Un lloc per a l'esperança" Està pensat per a nois i noies de 16 a 19 anys, principalment immigrants, per a formar-los en ajudants de cuina i de cambrers. El curs dura 15 setmanes en règim d'internat de dilluns a divendres i és completament gratuït gràcies a nomboses col.laboracions. Cada promoció és de 12 alumnes.

Aquests dies són nois i noies que han fet aquest curs, els que han estat contractats per la cuina i el servei del nostre menjar. Són nois i noies molt agradables, amb un tracte molt familiar, i que ja els considerem quasi com de la família. En les fotos podeu veure l'edifici i alguns d'aquests alumnes.

Demà anem d'excursió a Saragossa. Si puc us en faré cinc cèntims. Bona nit!