dissabte, 11 de juliol del 2009

No semblava dissabte
Avui, ni que fos dissabte, hem treballat com qualsevol altre dia. Hem començat a treballar 5 nous documents que tracta cada un sobre un tema diferent. El primer, que ens ha ocupat tot el matí, es diu "donar a l'Orde el suport estructural que necessita". Tracta d'un tema força candent que és el de possibles canvis en el mapa de les demarcacions escolàpies, basat sobretot en fusions de províncies. Un cop ens han presentat el document, ens hem reunit, a causa de la temàtica, per circunscripcions. Jo, per tant, amb els representants de les cinc províncies d'Espanya: Aragó, València, 3ª Demarcació (Castella, Galícia, Canàries), Emaús (País Basc i Andalusia) i Catalunya.

El debat ha estat intens. Al final, en plenari s'ha fet la posada en comú del treball en circunscripcions i una estona de debat obert. Els representants d'Itàlia, província resultat de la fusió de 4 províncies anteriors, ara fa dos anys, han fet balanç de la seva fusió. A la tarda el provincial d'Estats Units ha explicat el procés de fusió que s'està duent a terme amb Puerto Rico, i després, el P. General, antic provincial d'Emaús, ha fet també balanç de la fusió de les províncies d'Andalusia i País Basc, també d'ara fa dos anys.

A continuació hem seguit amb un nou document, el que porta per títol "La formació inicial per ser escolapi". Aquest document en presenta un altre "Formació i estudis de l'escolapi (F.E.D.E.)" que vol substituir l'anterior sobre aquest tema.

Hem fet una mica de debat de les taules, una posada en comú i un debat obert, acabant així la jornada.

Avui la litúrgia era a càrrec de Mèxic, i han aprofitat per fer-nos un petit obsequi, un teixit típic d'allà, i a l'hora de les postres del dinar, ens han ofert Tequila.

Com us deia ahir, algunes votacions les fem amb un sistema electrònic que ens estalvia força temps. Cadascú té un petit comandament com el de la foto, amb botons numerats. Per les pantalles surten les opcions que corresponen a cada número (Sí, No, blanc...) i quan tothom ha votat surten immediatament els resultats en una gràfica, com també podeu veure.

Demà anem d'excursió a Ainsa i Pineta. Si puc, demà us ho explico, i si no, fins dilluns.

Bon diumenge!!