dilluns, 13 de juliol del 2009

Peralta i Calassanç

Santuari
Santuari

església parroquial

olivera

olivera

Al matí hem seguit amb els documents. Primer el que porta per títol "En el centre de la missió escolàpia: religiosos i laics". Un tema important en l'Escola Pia d'avui. Les realitats són força diverses en les diferents províncies en quant al lloc i la responsabilitat dels laics en la missió de l'Escola Pia. Aquesta diversitat s'ha vist reflectida en un llarg debat amb moltes intervencions, que ens han ocupat tot el matí i la primera part de la tarda. Després, el documetn "Crida i do a ser escolapi" sobre el tema de la pastoral vocacional. Ara ens queda un darrer document, sobre l'economia, que tractarem demà, i posteriorment, dividits en comissions, tractarem un tema per comissió i dues comissions estudiaran les proposicions presentades al Capítol per religiosos.
La litúrgia estava encomanada a la Província dels Estats Units i la viceprovíncia de Puerto Rico i Nova York. el P. David Powers ha fet una vibrant i teatral homilia sobre la necessitat de cerca el fonamental que ens uneix a tots els escolapis siguem d'on siguem.

A Peralta de la Sal, poble de naixement de Sant Josep de Calassanç, s'hi conserven diversos elements que l'evoquen. En primer lloc, a l'església parroquial, la pica baptismal on va ser batejat. Després, el santuari construït en el lloc on se suposa que hi havia la casa familiar i en tercer lloc, una olivera als afores del poble, que vol ser aquella que la història diu que el sant s'hi va enfilar perquè creia que hi havia el dimoni. Portava un ganivet ben gran agafat d'amagat de la cuina, i quan era a dalt va caure. Una bonica història infantil que queda perpetuada en aquesta olivera. En les fotos podeu veure aquests elements calassancis de Peralta.

Fins demà.