dimecres, 22 de juliol del 2009

Punt i seguit


Avui ha estat un dia diferent als altres. Dia d'agraïments, de comiats, de punt i seguit. Seguit, perquè la vida continua, en cada un dels llocs de tot el món on els qui ens hem reunit aquests dies estem treballant. Penso que ha estat una experiència enriquidora per a tots, ni que només fos pel fet de compartir experiència i vida amb els altres germans escolapis, amb la majoria dels quals ens coneixíem per primera vegada.

La sessió del matí ha començat per un seguit d'agraïments del P. General a les diferents persones que han contribuït en el bon funcionament del Capítol: traductors, informàtics, liturgistes... Encara que no ho sembli en un acte d'aquesta mena hi ha moltes feines que quasi no es veuen.

Després d'això s'ha aprovat el comunicat que el capítol envia als laics i religiosos de la família escolàpia, i que podeu llegir en l'escrit anterior a aquest.

A continuació, el mateix pare General ha fet un discurs de cloenda en el que ens ha convidat en primer lloc a ser persones d'esperança, a sortir de Peralta disposats a revitalitzar allà on siguem i a ser fidels als nostres compromisos. I a seguir caminant.

Se'ns ha fet la lectura de l'acta d'avui, i se'ns ha donat un full d'avaluació, que ha estat ràpidament tractat, rebent al cpa de pocs minuts el resultat. Un resultat més que favorable.

I tot seguit, cada capitular ha signat les actes del capítol. No és un acte protocolari, és un compromís amb el treball de tots aquests dies, en especial les sis Línies Generals d'Acció que han de guiar-nos en els propers anys.

I així s'han acabat les sessions del capítol.

A l'hora de dinar hem aprofitat per agrair tots els qui han treballat a la cuina, que s'ha de dir que ho han fet molt bé, tan cuiners com cambrers.

La tarda l'hem tingut lliure fins a les 7 en què hem celebrat una eucaristia de comiat presidida pel General i els seus Assistents. Avui és Santa Maria Magdalena, i l'homilia ha girat entorn del model d'aquesta dona que va saber seguir Jesús fins al final, esdevenint testimoni de la seva resurrecció.

Durant el sopar els agraïments han continuat. Agraïment als Generals anteriors presents, Jesús Lecea i Josep Maria Balcells, a qui se'ls ha lliurat una placa commemorativa. També agraïment a dues religioses de l'Índia que des de fa un temps són a Peralta i que han col.laborat molt.

Així s'ha acabt la jornada. Alguns ja han agafat el cotxe el mateix dia, altres hem aprofitat un darrer cafè o tallat, del bar que l'italià Ugo Barani ha fet seu per fer-nos magnífics cafès, sols, amb llet, però a l'estil italià. Darrera partida de futbolí, de ping-pong, xerrar una mica, i cap al llit.

I demà al matí, després d'esmorzar, cap a Barcelona, tres dies abans de les previsions.

Vint-i-dos dies en què he intentat acomplir el compromís que vaig fer el dia del fòrum de l'Escola Pia de Catalunya de mantenir-vos informats del desenvolupament del capítol. A tots els qui heu anat seguint aquestes informacions, espero que us hagin servit. Segur que s'haurien pogut dir més coses. A vegades havia de treure una estona del temps de descnas per ser fidel al compromís. Però ho he fet amb molt de gust. M'ha servit també a mi per fer-me un resum del que havi passat cada dia.

Els dies propers ja no hi haurà articles com aquests, però sí que miraré de donar alguns textos que sortiran, com el d'aquest matí.

Gràcies per haver-me llegit!!