dissabte, 4 de juliol del 2009

Elegit el nou Superior General de l'Escola Pia
En la sessió d'aquest matí del Capítol ha estat elegit Superior General de l'Escola Pia, a la segona votació, l'escolapi Pedro Aguado Cuesta, nascut a Bilbao el 26 de juny del 1957. Té doncs 52 anys. Pertany a la província escolàpia d'Emaús (fusió de les antigues províncies del País Basc i d'Anadalusia), d'on era actualment el provincial.

La jornada electiva ha començat de bona hora amb una eucaristia d'invocació de l'Esperit Sant. Un cop a la sala capitular, s'ha fet, com està prescrit, una primera votació exploratòria, en la que ja s'ha vist cap a on s'adreçaven les intencions dels votants. Després, se'ns ha donat un temps de reflexió seguit d'una celebració a la parròquia, en la qual, com és costum, l'escolapi de més edat, l'italià Antonio Perrone, ha adreçat una exhortació a l'assemblea.

Després, encara d'una estona més de reflexió, ens hem tornat a reunir a la sala capitular i s'ha fet una primera votació. Calia que el possible elegit tingués una majoria absoluta dels presents. Això significava tenir 38 vots, que ningú no ha aconseguit en aquesta primera votació. Però sí en la segona en la que el basc Pedro Aguado els ha tingut.

Un cop l'antic General ha llegit i signat el document de promulgació del nou Superior, aquest ha recitat la Professió de Fe (el Credo), i després ens ha adreçat unes primeres paraules, en les que ha destacat un agraïment a l'antic General Jesús Lecea, agraïment que ha anat seguit d'una llarga ovació de part de tots nosaltres.

Després d'això, tots hem anat un darrer l'altre l'abraçar en signe d'acolliment.

El plenari ha quedat interromput fins dilluns al matí.

Aquesta tarda i demà és temps de descans, així que jo també, us deixaré fins dilluns al vespre.