dimecres, 1 de juliol del 2009

primer diaAvui era el dia D, el començament del Capítol. Ha estat una jornada de sessions llargues, alguns descansos previstos s'han esfumat.

D'hora al matí ens hem trobat a l'església del poble, on hi ha la pica on va ser batejat Josep de Calassanç. Hem fet una pregària d'inici del Capítol.
Després d'esmorzar ens hem trobat a la sala capitular, situada en el claustre de la casa, convenientment adaptat per evitar el sol i la calor. La disposició dels participants és peculiar. Nou taules rodones amb 8 persones a cada taula, i en un costat la taula de presidència. En un altre costat les cabines de traducció simultània.

Després de passar llista (hi érem tots excepte el Dominique Basse, viceprovincial del Senegal, que per problemes d'avió ha arribat a la tarda), se'ns ha fet una explicació dels materials rebuts, algunes consignes pel bon funcionament, i una presentació de les diferents fases del capítol.

Si tot va com previst, des d'avui fins divendres hi haurà la primera fase de revisió dels sis anys darrers, dissabte hi haurà la segona fase d'elecció del nou pare General, i a partir del dilluns la tercera i més llarga, la de planificació del futur.
El P. general, Jesús Lecea, ha fet un discurs d'obertura del capítol, després del qual hem tronat a l'església per celebrar l'eucaristia.
El discurs ha estat per donar el sentit del Capítol, recordant que coincideix amb el 40è aniversari del Capítol especial que se celebrà amb motiu del concili Vaticà II, per adaptar l'Escola Pia a les directrius del concili. També ha insistit en l'origen de l'Orde, de dedicació a l'educació dels infants pobres, recordant-nos que malgrat que les circumstàncies són diferents, no podem oblidar aquest origen.

A la tarda, el mateix Jesús Lecea, ha fet un resum de la "relació" de la congregació general, és a dir, una anàlisi del que ell i els seus quatre assistents han realitzat en els sis anys anteriors i el retrat que fan de l'Escola Pia avui. Després d'ell, els anomenats "oficials" de la cúria general (Procurador, postulador, secretari i arxiver) han fet també una exposició del realitzat en els seus àmbit en el sexenni (periode de sis anys).

Així ha acabat la jornada. Demà s'acabarà el torn de "relacions" amb la de l'ecònom general per passar a fer treball en comissions sobre tot el que s'ha exposat.
El temps lliure avui ha estat ben petit. Ens han dit que tenim lliure accés a la piscina del poble, ara el que ens falta és una mica de temps lliure per aprofitar-ho! Perquè la calor a l'exterior és forta.

Fins demà