dimecres, 15 de juliol del 2009

Sant PompiliAvui ha estat un dia una mica especial. El 15 de juliol és Sant Pompili. Sant Pompili és un escolapi italià del segle XVIII. A més de Calassanç, Pompili és l'altre sant escolapi. El dia d'avui, per aquest motiu ha estat mig festiu. L'eucaristia del matí, presidida pels representants d'Itàlia ha estat presidida també per una imatge del sant.
El matí ha estat normal, de treball. Hem començat amb els dictàmens dels documents, confeccionats per les comissions. Tots els dictàmens han estat aprovats, encara que dos d'ells no aprovaven els documents estudiats, i en conseqüència els documents han quedat rebutjats.

Després d'això, hem començat a votar els dictàmens de les 44 proposicions presentades per religiosos escolapis. D'elles, 25 van ser presentades abans de començar el Capítol, la resta van ser presentades els primers dies del Capítol, per capítolars. N'hem tractat i votat 9, i ens hem quedat en la nº 10 que acabarem de tractar demà.

A partir del migdia, el dia ha estat especial. Al dinar estava convidada l'alcaldessa de Peralta i a l'hora de les postres se li ha lliurat la carta de germanor de l'Escola Pia per tot el que ha fet per Peralta, i de retruc per l'Escola Pia. L'alcaldessa ha respost amb un emotiu discurs en què ha recordat que dos parents seus ja van rebre la carta de germanor de l'Escola Pia i ha explicat que és per l'intermediari de dos escolapis que ella va poder estudiar, fer el batxillerat i cursar estudis superiors.

A la tarda s'ha fet un acte commemoratiu del 40 aniversari del Capítol General Especial. Aquest Capítol, que va tenir una primera part a l'agost de 1967 i una segona part a l'estiu de 1969, va dedicar els seus esforços a fer els canvis necessaris a l'Escola Pia per adapatar-la a la doctrina del Concili Vaticà II.

Per rememorar aquest esdeveniment han hagut tres testimonis, els dels escolapis Josep Anton Miró, de Catalunya, Antonio Perrone, d'Itàlia, i Dionisio Cueva, d'Aragó. Intercalant les seves intervencions, l'"Orfeón Calasancio de Logroño" ha interpretat cançons del seu repertori, acabant amb un petit concert.

Tots hem compartit un berenar-sopar de germanor.
La notícia inesperada i trista del dia és la defunció del pare Augusto Subías, escolapi d'Aragó, que havia passat 30 anys a Peralta revitalitzant el santuari i el museu, i que com us vaig explicar, fa uns dies ens va acompanyar, concelebrant a l'eucaristia i dinant amb nosaltres. Al cel sigui!

Demà, tornem al treball.