dimarts, 21 de juliol del 2009

Final anunciat

No us espanteu pel títol. No vol dir altra cosa que avui se'ns ha fet l'anunci que el Capítol acabarà demà a la tarda, tres dies abans del dia previst inicialment. Es veritat que ja feia alguns dies que vèiem que anàvem per davant del calendari previst, però fins avui no s'havia donat un dia d'acabament.

Aquesta història que va començar l'1 de juliol, arriba a la seva fi. I pesnso que arriba bé a la seva fi, havent acomplert força bé el que es pretenia.

El matí ha començat amb la presentació de la darrera LGA, amb el debat corresponent. Després d'això, se'ns han presentat l'esboç d'una carta que el Capítol adreçarà a la família escolàpia. Mentrestant, els secretaris de les comissions s'han trobat per fer una darrera redacció de les 6 LGA. Després del descans, se'ns ha presentat el text reelaborat. Les 6 Línies Generals d'Acció són les següents: 1. Revitalització, consolidació i creixement de l'Orde; 2. La nostra vida fraterna en comunitat: 3. Ministeri escolapi: evangelitzar educant els infants i els joves, preferentment els pobres; 4. PAstoral Vocacional: Proposar, acollir i acompanyar la nostra vocació escolàpia; 5. Una formació inicial de qualitat per renovar la nostra vida religiosa; 6. Escolapis, religiosos i laics, compartint carisma i missió.

S'han passat a votació, i totes les línies amb les seves claus operatives han estat aprovades per aclaparants majories. Aquests són, doncs, els eixos que han de conformar l'acció de l'Escola Pia en els sis propers anys.

Seguidament, el P. General ha anunciat uns quants nomenaments.

El més important, el del nou provincial de Mèxic que ha de substituir el qui ho era fins ara i que va ser nomenat assistent general per Amèrica. Després de fer les consultes convenients als religiosos de Mèxic, ha nomenat l'Emmanuel Suárez, precisament un dels representants de Mèxic en el Capítol. D'aquesta manera l'hem pogut aplaudir i felicitar personalment.

Han hagut altres nomenaments, que no han estat més que confirmacions en els seus càrrecs del Procurador General, Giuseppe Romano i de Postulador General, Josefz Ruppert, tots dos també participants en el capítol.

A la tarda, ens hem reunit per circunscripcions, és a dir: Amèrica, Itàlia-Europa Central, Àsia-Àfrica i Espanya. A cada reunió hi assistia l'Assistent de la circunscripció corresponent, i a algun moment ha assistit també el P. General.

Jo he assistit a la reunió d'Espanya, amb l'assistent Miguel Giràldez. Hem intentar veure les forces, febleses, oportunitats i amenaces de l'Escola Pia en les cinc demarcacions d'Espanya, i per quins camins es podria avançar a fi d'augmentar la col.laboració entre tots.

Al matí, també hem fet la foto de tot el grup a les escales de la porta de la parròquia. Cap al migdia, ha calgut acompanyar, primer al metge, després a l'hospital, l'Enric Signes de València, que ha tingut problemes de cor. Demà al matí li hauran d'implantar un marcapassos.

La litúrgia ha estat a càrrec d'Àfrica, i és en Pierre Diatta del Senegal qui ha presidit l'eucaristia i ens ha fet l'homilia. La pregària de la tarda ha estat una d'especial d'acabament de la tercera fase del capítol, i que portava com a títol el lema d'aquest Capítol "docere audeo", que vol dir "Aposto per ensenyar"

Penso que aquest serà un dels darrers articles del meu bloc. Estic escrivint enmig de llamps i trons d'una tormenta d'estiu. Fins demà, si Déu vol.