dimarts, 14 de juliol del 2009

Arriba en Pierre Diatta

La novetat de la jornada ha estat l'arribada al migdia del recent nomenat Assistent General d'Africa-Asia, el senegalès Pierre Diatta. Donat que no participava al Capítol i que es trobava al Senegal, li ha calgut alguns dies per poder arribar. L'ha acompanyat des de Barcelona l'Antoni Baltà, i també el Miquel Betbesé, escolapis de Catalunya. que han aprofitat per saludar-nos i compartir el dinar. També venia amb ells el Josep Anton Miró, també escolapi català, i actualment Mestre de Novicis del Noviciat internacional de Monte Mario a Roma, que ha de participar demà en l'acte que es farà per commemorar els 40 anys del Capítol General Especial que es va fer a Roma per adaptar l'Orde a les directrius del Concili Vaticà II. Però d'això ja en parlarem demà.

En la jornada d'avui, hem treballat el darrer document, el que porta per títol "Gestió dels Béns Econòmics". Després d'una breu presentació de l'Ecònom General, ha hagut l'habitual treball per taules i la posterior posada en comú i debat obert.

Cap al final del matí, un cop acabat el treball de tots els documents, aquests han passat a 5 comissions, que han de fer-ne un dictamen i marcar una "Clau de Futur" sobre el tema. Dues altres comissions han treballat les proposicions presentades al capítol per diferents religiosos. La meva comissió treballava precisament el darrer document treballat avui el de la Gestió dels Béns Econòmics. El treball ha anat força bé i hem pogut acabar la feina i fins i tot hem treballat 2 proposicions per alleugerir el treball de les altres comissions. A partir de demà es passaran a votació els diferents dictàmens.

Avui les demarcacions de València i Centramèrica s'ocupaven de la litúrgia i ens han obsequiat amb un vi blanc valencià a l'hora de dinar.