dimecres, 8 de juliol del 2009

Vuitè dia: seguim amb la planificació


El vuitè dia ha estat monotemètic. Sense interrupcions per a d'altres afers. Hem seguit amb les CCP sobre el ministeri escolapi. Dilluns i dimarts en vam treballar dues, i avui n'hem fet 4 més, una per cada una de les 4 sessions que tenim cada dia. Els títols, "Implicació del comunitat religiosa escolàpia en el ministeri escolapi" "La Nostra Escola en Clau Pastoral" "Ministeri i Creixement de l'Orde" "L'Educació No Formal". Sempre la mateixa dinàmica que els dies anteriors: presentació per un ponent del document, dinàmica en grups de taula, posada en comú i debat obert.

En algunes el debat ha estat més intens que en d'altres. Aquesta ha estat, doncs tota la feina.

Tot en un dia molt més fresc que els primers. Una temperatura ben agradable. Les celebracions litúrgiques han estat a càrrec de la nova congregació General, amb l'absència d'en Pierre Diatta, que en no ser capitular i estar al Senegal, trigarà alguns dies a venir. A més, a l'eucaristia i al dinar hem comptat amb la visita del pare Augusto Subías, l'escolapi d'Aragó més gran, de 93 anys, que va passar molts anys a Peralta i es va preocupar molt del santuari de Sant Josep de Calassanç. L'eucaristia l'ha presidit el nou General Pedro Aguado, que en la seva homilia ens ha convidat a estar disponibles al servei de l'Escola Pia, amb els nostres límits, tal com ho van estar els deixebles de Jesús que en l'evangeli d'avui els cridava a seguir-lo.

A l'hora de dinar, per celebrar que ja hi ha un nou equip de govern, ha hagut una copa de cava, i el provincial d'Aragó, Javier Negro, ha fet un brindis en nom del P. Subías.