dimarts, 7 de juliol del 2009

Final de la 2ª fase

Amb les eleccions d'Assistents, de les que us hem anat informant durant el dia, s'ha acabat la segona fase, la de les eleccions.

Al matí, abans de fer les eleccions, hem acabat el treball del segon document, que havíem començat ahir que porta per títol "perfil de l'escola escolàpia". Naturalment, i degut a la diversitat de llocs i de situacions en les que l'Escola Pia està implantada, en la posada en comú s'ha fet visible aquest fet a l'hora de voler posar-se d'acord en els trets que haurien de definir tota obra escolàpia.

Després, ens hem reunit en circunscripcions geogràfiques, i el nou General ha passat per cada reunió per exposar el candidat que ell havia pensat per ser assistent de la circunscripció respectiva.

I després, entre el final del matí i la primera part de la tarda s'han fet les eleccions dels quatre assistents. Abans de cada votació, el P. General ha agraït el treball fet en els darrers sis anys pels assistents sortints, rebent cada un d'ells una calorosa ovació.

Sobre el perfil dels Assistents, cal destacar la joventut de l'assistent de Polònia, que només té 34 anys, i el fet que l'elecció del Pierre Diatta com a Assistent d'Africa-Asia significa que per primera vegada un escolapi africà ocupa aquest càrrec, 46 anys després de l'arribada del primer escolapi a Africa, concretament al Senegal.

Una anècdota, l'assistent més jove i el més gran, compleixen anys demà passat, l'un, el Mateusz Pindelsky, 34 anys i l'altre, el Miguel Giràldez, 61.

Després de l'elecció, a mitja tarda ens han donat un descans, fins al vespre en què farem una celebració litúrgica d'acabament de la 2a fase, a la parròquia del poble.