divendres, 17 de juliol del 2009

Visita del bisbe

Ja encarem la recta final del Capítol. Avui hem fet el que se'n diu "temes de debat obert", que poden ser presentat pels participants. Temes que creguin importants i que vulguin ser tractats. Se n'han presentat tres. Avui n'hem tractat un parell. Al matí el tema era "Inquietuds i reptes de la vida comunitària escolàpia". Després de fer una breu presentació el qui ha proposat el tema, s'ha obert un debat sobre el tema de la vida comunitària que ha estat força ric.

A la tarda hem tractat un segon tema: "Expansió de l'Orde a l'Àsia". El tema és el de la possible expansió cap a alguns països del sud est asiàtic com Indonèsia, Vietnam o Xina. Per aconseguir-ho, ja en el Capítol de fa sis anys es va proposar acollir vocacions d'aquests països. Hem obert un debat sobre aquest tema, complicat per les implicacions tant econòmiques com de persones que calen.
A part de la feina habitual, avui hem tingut la visita del bisbe de Barbastre-Montsó, Alfonso Milian, que ha presidit l'eucaristia i ha compartit el dinar amb nosaltres. A l'acabar de dinar el P. General li ha ofert una placa commemorativa, i el provincial d'Aragó una figura de Sant Josep de Calassanç. El bisbe ha estat molt afable cap als escolapis, fent un elogi del nostre carisma educatiu. La litúrgia del dia estava encomanada a Catalunya i Senegal. El Martin Badiane, del Senegal, ha presidit la pregària del matí, i el Dominique Basse, superior del Senegal, la de la tarda, fent-nos un bonic comentari a l'evangeli del dia.